Tilastot
Eläketurvakeskus tuottaa monipuolisia Suomen eläkejärjestelmää kuvaavia tilastoja. Tilastot sisältävät tietoja eläkkeensaajista, työeläkevakuutetuista, eläkemenosta, eläkkeellesiirtymisiästä, työeläkekuntoutuksesta, työeläkkeiden rahoituksesta.
Olemme Suomen virallisen tilaston tuottaja sosiaaliturvan aihealueella.
Suomen työeläkkeensaajat -tilastojulkaisu on ilmestynyt
Julkaisu sisältää tilastotietoja Suomen työeläkkeensaajista, työeläkkeelle siirtyneistä ja työeläkemenosta. Tiedot kattavat koko yksityisen ja julkisen sektorin lakisääteisen eläketurvan.
Tilasto ilmestyi nyt ensimmäistä kertaa digijulkaisuna.
Keskimääräinen kokonaiseläke 1 716 euroa
Vuonna 2019 eläkkeensaajien keskimääräinen kokonaiseläke oli 1 716 euroa ja mediaanieläke 1 497 euroa kuukaudessa. Miesten keskieläke oli 1 937 euroa ja naisten 1 533 euroa eli noin viidenneksen vähemmän kuin miehillä.
Mielenterveyden sairaudet yleisin syy jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle
Vuonna 2019 työeläkejärjestelmästä siirtyi työkyvyttömyyseläkkeelle 20 300 henkilöä. Siirtyneistä naisia oli 10 900 (54 %) ja miehiä 9 400 (46 %).
Yleisin syy siirtyä työkyvyttömyyseläkkeelle oli mielenterveyden- ja käyttäytymisen häiriöt.
Tutustu tilastotietokantaamme MUUTOS
Eläketurvakeskuksen tilastotietokanta tarjoaa keskeiset aikasarjat ETK:n tuottamista tilastoista. Aikasarjat ovat pidempiä kuin tilastojulkaisuissa, ja ne sisältävät myös yksityiskohtaisempia tietoja.
Tilastojulkaisut
Eläketurvakeskuksen tilastoja -sarjassa julkaistaan tilastotietoja eläketurvan eri alueilta. Tilastot perustuvat pääasiassa eläkejärjestelmän rekisteritietoihin.
Tilastojen julkistamiskalenteri
Julkistamiskalenterista löytyvät Eläketurvakeskuksen tilastot ilmestymisajan mukaan.
Julkistusaikataulu tarkentuu tilastojen ilmestymisajankohdan lähestyessä. Tilastot julkaistaan Etk.fi-sivuilla klo 9.
Aiheeseen liittyviä blogeja
Osittaisen vanhuuseläkkeen ottaneista enemmistö jatkaa töissä
Työllisyysasteen parantaminen on nostettu keskeiseksi keinoksi korjata julkista taloutta ja saada velkaantuminen taittumaan. Valtionvarainministeriön työllisyyspaketissa esitettiin varttuneen …
55–64-vuotiaiden työllisyysaste Suomessa Pohjoismaiden matalin
Suomalaisten työllisyysaste laahaa tunnetusti muiden Pohjoismaiden alapuolella. Ero korostuu lähellä eläkeikää olevien työllisyydessä. Vaikka Suomessa 55–64-vuotiaiden työllisyys on …