Tutkittua tietoa eläketurvasta

Tutkittua tietoa eläketurvasta -sivuille koostamme tietopaketteja keskeisimmistä tutkimusteemoistamme. Haluamme tehdä tuottamastamme tutkimustiedosta helposti lähestyttävää ja hyödynnettävää niin päätöksentekijöille kuin kaikille eläketurvasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Sivuilta löytyy kootusti tutkimusten päätuloksia sekä linkit tutkimuksiin laajemman tarkastelun tarpeisiin.

Eläkeläisten toimeentulo

Eläketurvan keskeisin tehtävä on toimeentulon turvaaminen eläkeaikana. Toimeentuloa selvitetään säännöllisin väliajoin sekä tulotietojen että kyselyiden avulla.

Eläkeläisten toimeentulo

Eläketurvan tunteminen ja luottamus eläketurvaan

Eläketurvan tunteminen ja luottamus eläketurvaan on tärkeää eläkejärjestelmän toimivuuden ja tulevaisuuden näkökulmasta. Kyselytutkimukset kertovat kansalaisten tiedon tasosta, luottamuksesta ja niiden kehityksestä.

Eläketurvan tunteminen ja luottamus eläketurvaan

Eläkeuudistusten 2017 ja 2005 vaikutuksia

Viimeisin suuri eläkeuudistus tuli voimaan vuonna 2017. Tätä ennen eläkejärjestelmää uudistettiin merkittävästi vuonna 2005. Tutkimuksissa on arvioitu, miten uudistukset ovat vaikuttaneet työurien pituuteen ja eläkkeelle siirtymisen ajoittumiseen.

Eläkeuudistusten 2017 ja 2005 vaikutuksia

Työkyvyttömyyseläkkeet ja työkyky

Monen työura katkeaa ennenaikaisesti työkyvyttömyyden takia. Työkyvyttömyyseläkkeiden ja työkyvyn tukemisen tutkimus tuottaa tärkeää tietoa eläketurvan ja kuntoutuksen kehittämiseen.

Työkyvyttömyyseläkkeet ja työkyky

Tutkimukset

Tutkimuksemme ovat saatavilla verkkojulkaisuina Julkarista, joka on STM:n hallinnonalan avoin julkaisuarkisto.

Tutkimukset Julkarissa

Tutkimusartikkelit

Julkarista löydät myös myös tieteellisten artikkelien rinnakkaistallenteet.

Tutkimusartikkelit Julkarissa

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

This is staging