Ajankohtaislistaus
2.9.2019
Työeläkepäivä 2019.

Työeläkealan päätapahtuma pureutuu tänä vuonna väestönäkymiin, työn muutoksen ilmiöihin ja digitaalisuuden mahdollisuuksiin. Työeläkepäivä pidetään Helsingin messukeskuksessa 20.11.

Työeläketurva elää ja kasvaa yhteiskunnan kehityksen vauhdissa ja rakentuu työn tekemisen, tuottavuuden ja ansioiden varaan. Työeläketurvan näkymiä onkin tarpeen tarkastella yhteiskunnan muutoksia vasten.

Työeläkepäivä keskittyy tällä kertaa seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten vastaamme työeläkealalla yhteiskunnan muutokseen?
  • Uudistuvatko politiikka ja vallankäyttö Suomessa?
  • Tuliko Suomesta Euroopan uusi Japani?
  • Työ muuttuu, muutummeko sen mukana?
  • Haastavatko vai tukevatko data ja tekoäly hyvinvointia?

Työeläkepäivässä 2019 pääpuhuja on viestinnän professori Anu Kantola Helsingin yliopistosta, joka pohtii politiikan ja vallankäytön muutoksia. Työeläkepäivässä alustavat myös tutkimusprofessori Anna Rotkirch Väestöliitosta, tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva Sitrasta ja viestintäoikeuden professori Päivi Korpisaari Helsingin yliopistosta.

Päivän avaa sosiaali- ja terveysministeri Anna-Kaisa Pekonen. Eläketurvakeskuksen tuore toimitusjohtaja Mikko Kautto arvioi puheenvuorossaan työeläkealan muutoshaasteita.

Loppupaneelissa keskustellaan maamme uudistumiskyvystä. Päivän päätteeksi filosofi Frank Martela muistuttaa omista mahdollisuuksistamme uudistua ja sisäisen motivaation merkityksestä.

Tilaisuus alkaa keskiviikkona 20. marraskuuta kello 13 Helsingin Messukeskuksen kongressisiivessä.

Työeläkepäivä sisältää kaikille osallistujille yhteisiä osuuksia. Näiden lisäksi voit valita kolmesta vaihtoehtoisesta seminaarista.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumiset Työeläkepäivään

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

This is staging