Ajankohtaislistaus
22.11.2019

Eläketurvakeskus tarjoaa asiakkailleen maanantaista 25.11. lähtien uudistetun ja laajennetun palvelun A1-todistusten sähköiseen hakemiseen.

– Mahtavaa, tämä on niin hyvä uudistus, että aion käyttää sitä heti maanantaina, sanoi Andritz Oy:n global mobility -tiimin hr-managerina työskentelevä Anja Hietaneva.

Hietaneva on  varmaankin niiden joukossa, jotka useimmiten hankkivat työntekijöilleen A1-todistuksia. Hän tekee vuosittain jopa satoja todistushakemuksia.

– Meillä on noin tuhat työntekijää, joista suurin osa liikkuu työssä ulkomailla säännöllisesti, Hietaneva kertoo.

Anja Hietaneva (kuvassa keskellä) osallistui Eläketurvakeskuksessa pidettyyn infoon, jossa kerrottiin uusista sähköisistä ulkomaantyön vakuuttamista helpottavista palveluista. Kuvassa myös Minna Planman Aalto-yliopistosta ja Sanna Downing VTT:ltä.

Mobiilisti ajasta ja paikasta riippumatta

Sähköiset palvelut ajasta ja paikasta riippumatta ovat varsinkin mobiilissa työssä erittäin toivottuja. Hietaneva pitää A1-todistuksen hakemuspalvelun uudistumista suurena helpotuksena.

Andritz Oy suunnittelee sellutehtaita ympäri maailmaa. Juuri tänä syksynä heillä on meneillään Itävallassa, emoyhtiön kotimaassa, iso projekti. Sinne lähtee koko ajan työntekijöitä Suomesta lähetettyinä työntekijöinä.

– Noin 400 työntekijää pyörähtää jossain vaiheessa siinä työkohteessa. Voitte kuvitella, mikä määrä on jatkuvasti todistusten hakemiseen liittyvää työtä.

Hietaneva koki hyödylliseksi osallistua koulutukseen ja todeta paikan päällä, mitä uutta maanantaina käyttöön otettavat palvelumuodot mahdollistavat.

– Odotan, että heti maanantaina saan sieltä todistuksen haettua. Minun elämääni sujuvoittaa paljon se, että todistuksen voi tulostaa itse ja sen saa saman päivän aikana.

Eläketurvakeskuksen Etk.fi-verkkopalvelussa avataan uusi palvelu 25. marraskuuta, jolloin siitä myös uutisoidaan tuoreeltaan.

Aiheesta lähemmin:

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

This is staging