Ajankohtaislistaus
10.10.2019
Epätarkkoja ihmishahmoja vaalealla taustalla.

Tilasto Suomen eläkkeensaajista 2018 -digijulkaisu on osa laajempaa Eläketurvakeskuksen tilastotiedon julkaisutoiminnan kehitystä. Printtijulkaisuista on tarkoitus luopua vähitellen.

Uusi digijulkaisu esittää Suomen virallista tilastotietoa (SVT) entistä napakammin, selkeämmin ja raikkaammin.

Tekstimäärää on karsittu, kuvioihin panostettu ja tärkeimmät tilastot nostettu paremmin esille. Tilastokuvioiden alla olevaa linkkiä klikkaamalla lukija pääsee suoraan tietokantataulukkoon, jossa aiheen tutkiskelua voi jatkaa omilla hauilla.

Julkaisussa on myös linkkejä tausta- ja lisätietoihin, muun muassa lainsäädännössä tapahtuneisiin muutoksiin.

– Priorisoimalla ja esittämällä tiedot uudella mielenkiintoisella tavalla pyrimme parantamaan palvelua, tietojen saatavuutta ja saavutettavuutta, kertoo tilastopäällikkö Tiina Palotie-Heino Eläketurvakeskuksesta.

Uuteen esitystapaan siirtyminen on osa laajempaa tilastotietojen julkaisutoiminnan kehitystä. Jatkossa Eläketurvakeskus panostaa yhä enemmän digijulkaisuihin, useimmista printtijulkaisuista luovutaan vähitellen.

– Kaikista paperijulkaisuista ei ole kuitenkaan ole tarkoitus luopua. Jokaisella julkaisulla on omat kohderyhmänsä ja käyttötarkoituksensa, joten myös julkaisuformaatit mietitään tapauskohtaisesti, kertoo Palotie-Heino.

Eläketurvakeskus tuottaa Suomen virallista tilastoa (SVT) eläkkeistä. Tilasto Suomen eläkkeensaajista perustuu työeläkejärjestelmän ja Kelan rekisteritietoihin.

Tutustu digijulkaisuun: Tilasto Suomen eläkkeensaajista 2018. Eläketurvakeskuksen tilastoja 5/2019.

Lisätietoja:
Tilastopäällikkö Tiina Palotie-Heino puh. 029 411 2147, tiina.palotie-heino(at)etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

This is staging